top of page

 Gecertificeerde Vitaliteits- en Leefstijl Coach 

Ik ben Natka Pupovac. Meer dan 20 jaar heb ik als werkcoach gewerkt, met als specialisme het enthousiasmeren en motiveren van werknemers, om zo nog meer uit zichzelf te halen. In de loop van de tijd zag ik dat het werk- en privéleven steeds dichter naar elkaar toegroeiden totdat het een vaste verstrengeling van elkaar werd.

Eerst merkte ik het aan mijzelf. Ik woog een paar kilo’s te veel en was te vaak moe, maar ik deed steeds mijn best om alle balletjes in de lucht te houden. Ik jongleerde ijverig tussen mijn werk, mijn gezin en al die waanideeën en beloftevolle diëten of sportactiviteiten die mij voornamelijk ‘snel’ kunnen helpen op weg naar een 
gespierd lichaam zonder vetrandjes. 
Met als enige doel voor ogen: als ik beter in mijn vel zou zitten zou ik anderen kunnen ‘helpen’ zodat ze in hun 
werk nog beter worden. Maar steeds vaker zag ik dat mijn collega’s moe en overspannen waren. Dat ze slecht sliepen of nergens tijd voor hadden.

Ik zag mensen tevergeefs kampen met overgewicht, een hoge bloeddruk, een hoog cholesterolniveau, soms ook diabetes werden. 

Uiteindelijk wilde ik mensen niet meer alleen helpen om op hun werk beter te presteren, maar hun helpen om hun leefstijl te veranderen. 

 

Ik ben van mening dat wij niet alleen schuldig zijn aan onze huidige manier van leven en onze (on)gezonde leefstijl. Ik zie onze omgeving als een ‘obesogene’ omgeving, als de omgeving die ons traint om veel en vooral door de dag heen te eten. Onze omgeving die bovendien van ons eist: snel, gefocust, gezond en bovenal fit te zijn om het hoge veranderingstempo te kunnen volgen.
Echter, of het onze schuld is of niet, we moeten en kunnende regie over onze gezondheid in handen nemen.

Met wat steun. 

IMG_8757_edited.jpg
bottom of page